appstr


5 november 2018 - Geen categorie

Contact met dierbare aan genezijde

Tags:

In mijn nieuwe blog wil ik heel graag ingaan op het verlies van een dierbare die ons ontvallen is. Als ons dit overkomt vragen wij ons meteen af waarom degene die u zo lief heeft gehad de aarde heeft moeten verlaten.

Wij weten allemaal dat het overgaan bij het leven hoort. Derhalve weten we ook dat wij allemaal eens voor het voldongen feit komen te staan dat wij er er zelf ook ooit niet meer zullen zijn. Ons bestaan op aarde heeft nu eenmaal voor iedereen een “beperkte” tijd van leven.

Verstandelijk gezien kunnen wij dit zeker begrijpen, maar weten we tegelijkertijd ook dat het niet vanzelfsprekend is dat wij, u in dit geval, eeuwig zouden kunnen blijven bestaan.

Maar hoe kan u ermee omgaan als uw man, vriend of vriendin, een van uw ouders of zelfs nog erger uw kind er ineens niet meer is? Wat als diegene die uw grootste steun en toeverlaat was of de geborgenheid die u ervaren hebt van uw ouders of die u uw eigen kind geboden hebt ineens weggerukt wordt uit uw leventje? Wat dan?

Hoe moet en kan u op zo’n moment met uw grootste verdriet om leren gaan? De eerste menselijke reactie is het afvragen waarom u dit moest overkomen. De pijn en de schok worden op zo’n moment door iedereen heel diep ervaren. Het lijkt wel of u de eerste periode van rouw verdoofd bent van pijn. Zo’n groot verlies treft u namelijk altijd persoonlijk in uw hart omdat u verbonden bent geweest met de persoon die over is gegaan. Opeens verandert alles in uw dagelijkse bestaan.

Dit kost tijd, pijn en verdriet om het grote verlies uiteindelijk te kunnen accepteren. Vaak zie ik het zelf als het golvende water waarin we overspoeld lijken te raken van gemis maar ook de mooie herinneringen die wij hebben gedeeld met diegene die wij zo missen en er helaas niet meer is.

Nagenoeg is dit de cyclus van het leven zelf. Er komt gelukkig altijd weer een tijd dat wij dit als mens kunnen accepteren, begrijpen en zelfs kunnen omarmen.

Ik kan u verzekeren dat er altijd weer een tijd aanbreken zal waarin u van de scherpe randen van dit grote verlies verlost zal gaan worden. Dan kunt u ook weer de verbinding voelen met de persoon die u ontvallen is. Dit zal op een dieper niveau van uw hart gebeuren. Mooie herinneringen die u dan weer zal ervaren gaan minder pijnlijk aanvoelen.

Tegelijkertijd beseft u weer dat het niet alleen gemis zal zijn maar dat diegene daadwerkelijk altijd bij u zal zijn. Het is niet alleen een herinnering die u beleefd als u aan hem of haar denkt. U mag echt van mij aannemen dat diegene u nooit zal verlaten maar alleen in andere sferen verkeerd.

Het fysieke lichaam heeft namelijk als enigste de aarde moeten verlaten. Uw geliefde blijft altijd met u verbonden tot in eeuwigheid. In het leven zelf heeft u die verbinding al gelegd om nooit meer van elkaar gescheiden hoeven te worden.

Dit geldt voor iedereen die u heeft gekend. Of u nu goede of minder goede herinneringen met diegene gedeeld heeft. Alles blijft hetzelfde zoals u de verbinding heeft ervaren in het contact op de aarde

Het enigste verschil is dat u diegene niet fysiek meer kan aanraken of een gesprek face to face kan voeren. Dat wil niet zeggen dat de ander u niet meer kan horen of waarnemen.

Het allerbelangrijkste voor u om te weten is dat u open uw gevoel uit, wat het dan ook moge zijn? Op die manier houdt u altijd een open contact met diegene die aan de andere kant is.

Vrede over het leven zelf zoals het op dat moment is zal u ten alle tijden ten deel vallen en u zal zich nooit meer ver weg van de ander hoeven te voelen.

Ik hoop en vertrouw erop dat ik u met deze andere kijk op het overgaan van een dierbare heb kunnen helpen en uw gemis daarmee heb kunnen verzachten.

Natuurlijk sta ik tot uw beschikking om alle vragen te beantwoorden die u zou kunnen hebben naar het lezen van deze blog,

In liefde

Yvonne Kusters

Terug naar blog overzicht